Ensimmäisillä oppitunneilla kaikki oli kovin uutta. Ryhdyimme heti hommiin ja asiaa tulikin paljon. Kesti hetki päästä itse käyntiin ja alkaa sisäistämään asioita, joita dioihin oli sisällytetty. Huomasin kuitenkin heti, että aiheet ja käsitteet kiinnostivat minua kovasti ja saivat innostumaan.

Aloitimme asioiden avaamisen käsitteestä trendi. Sanana niin usein kuultu, niin useassa eri asiayhteydessä. Itse helposti yhdistän trendin vain muotiin liittyväksi, vaikka sen määritelmä ulottuu myös melkein kaikkeen muuhun ympärillä olevaan. Trendi on suuntaus, muutos, jolla saadaan ihmiset kokeilemaan uutta. Se voi liittyä melkein mihin asiaan tahansa, ulkonäköön, kuten pukeutumiseen, meikkaamiseen tai hiustenlaittoon. Se voi liittyä hyvinvointiin, kuten ruuanlaittoon, liikuntamuotoon tai muihin elämäntapoihin. Itse olen huomannut, että otan elämääni paljonkin vaikutteita uusista asioista ja suuntauksista. Haluan aina kokeilla, jos on mahdollisuus muuttaa omia pinttyneitä tapojaan miten on itse tottunut. Sitä kautta mielestäni maailma avartuu ja elämässä kaikki ei tunnu rutinisoituneelta. Pitää uskaltaa kokeilla!

Trendejä ennakoidaan ja luodaan. Niin sanottujen "trendinenien" työnkuva on varmasti haastava. He etsivät ympäri maailman vaikutteita ympäristöstä ja ihmisistä uuteen ideaan, seuraavaan trendiin. Asia mitä se uusi "juttu" syntyy voi olla mikä tahansa. Trendejä eivät luo pelkästään isot vaikuttajat ja trendien haistelijat, trendi voi lähteä myös yhdestä ihmisestä, joka tekee jonkun asian jollakin erilaisella uniikilla tavallaan ja se lähtee leviämään. Esimerkkinä omalta alaltani parturi-kampaajana, viime kesänä pastellivärit (kuva vasemmalla) ja nyt tänä keväänä ns. grannyhair, eli erisävyissä harmaita hiuksia. Molemmat näistä lähtivät pienestä ja kasvoivat räjähdysmäisesti, jolloin trendi muuntautuikin muodiksi.

pastel-hair--large-msg-135683422861.jpg1428508691845.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasen kuva: http://www.buzznet.com/2013/03/pastel-hair-2/pastel-hair-46/ 
Oikea kuva: http://www.ooolalafashion.com/2015/04/hair-trend-alert-granny-hair.html

Käsitteenä muoti siis on eriasia. Olen itsekin syyllistynyt siihen, että käytän sanaa trendi ja muoti kuin ne olisivat yksi ja sama asia. Muoti on isompaa, laajempaa. Kun jokin trendi alkaa olemaan kaikkialla ja ison joukon omaksumaa, siitä tulee muotia. Muoti voi siis myös olla joko ulkonäöllisiin seikkoihin, sisäiseen hyvinvointiin tai käytöstapaan liittyvää.

Tällä hetkellä vallitsee iso fitnessbuumi, salitreenin ja tiukan ruokavalion muoti. Televisiosta tulee ohjelmia, jotka käsittelevät asiaa ja sosiaalinen media on fitnessihmisten tyyssija, instagram, facebook yms. Fitnesskisaajat, siihen pyrkivät ja muuten tiukassa kunnossa olevat ihmiset lisäävät kuviaan vähissä vaatteissa ja esittelevät mahtavia muskeleitaan. Se jakaa mielipiteet. Itse en näe siinä mitään pahaa, koska itsekin rakastan urheilua. He jakavat kuvia syömistään ruuista ja saan niistä paljon ideoita omaan ruuanlaittoon. He tekevät videoita ja kirjoituksia kuntosaliohjelmistaan ja saan niistä uusia vinkkejä omaan tekemiseen. 

images.jpg
Kuva: http://healthyheels.org/2014/02/25/why-strong-is-not-the-new-skinny/

Ensimmäisestä kirjoituksesta tulikin aika pitkä, mutta asiaa minulla olikin. Sain tekstiä kirjoittaessani sisäistettyä näitä termejä ja käsitteitä vielä paremmin kuin tunnilla dioja katsellessa. Käytännön visuaaliset esimerkit auttavat aina paljon.