Edellisessä postauksessa kerroinkin kuinka ensimmäisillä oppitunneilla käsittelimme trendejä ja muoteja. Niistä jatkankin nyt muutaman kirjoituksen ajan kertomalla miten juuri vaihtunut vuoden aika muuttaa liikkeiden tarjontaa.

Syksy on tehnyt tuloaan jo jonkun aikaa ja sen mukana asut, pukeutuminen, asusteet, tuoksut ja ehostuskin muuttavat suuntaansa. Kesäiset raikkaat, kirkkaat ja puhtaat sävyt väistyvät syksyn murrettujen, luonnonläheisempien ja jopa synkkien värien tieltä. Tietynlainen puuterisuus kyllä säilyy, mutta kaikki on paljon seesteisempää ja intensiivisempää syksyllä.

Pukeutuminen

Kuten otsikosta voikin jo arvata, 70-luvun vaikutteet näkyvät vahvasti syksyn vaatetuksessa. Värit muuttuvat mattaisiksi ja murretuiksi. Erilaiset kuosit ja kuviot pääsevät taas valloilleen. Syksyllä ilmojen viiletessä myös kankaissa käytettävät materiaalit muuttuvat selkeästi. Markkinoille tuodaan paksuja kankaita, ihania villapaitoja ja jäykempiä materiaaleja. Ihmiset hakevat mukavuutta ja lämpöä, joten heidän tarpeisiinsa vastataan. Tämänhetkinen trendi, joka on jo muovaamassa itseään muodiksi, on ehdottomasti poolopaita. Se on ollut poissa jonkinaikaa, mutta nyt jopa löydän omastakin kaapista kyseisenlaisia paitoja. Myös leveät lahkeet ja hihat ovat palanneet. Alla muutama kuva havainnollistamaan syksyn tulokkaita.

20151003_165135.jpg

20151003_165048.jpg

20151003_165028.jpg

Mielestäni tänä syksynä vallitsevat trendit ja muodit ovat ihania. Juuri sellaisia kuin itse tykkään, eli käytännöllisiä ja mukavia, mutta silti todella muokattavia ja kauniita. Itselleni tärkeää pukeutumisessa on mukavuus. Ostan tuotteen usein sen mukavuuden perusteella, vaikka vaate olisi todella kaunis ja upea, mutta sitä olisi epämiellyttävä pitää, en ostaisi sitä. Muoti ei itselleni ole mikään pakote. Otan trendeistä ja muodista vaikutteita, mutta en noudata niitä orjanomaisesti. Sopeutan niitä omaan pukeutumiseeni niin, että oloni on kaunis, mutta mukavuus säilyy. Tärkeä kriteeri itselleni myös on vaatteen muokattavuus. Se, että se sopii moneen eri asukokonaisuuteen. Esimerkiksi poolopaita tai -toppi, jos pidät sitä yksinään se on rento ja kasuaali, kun taas yhdistät sen kanssa hameen ja ison kaulakorun, saat siitä sopivan asun vaikka juhlatilaisuuteen. En osta usein vaatteita, jos tiedän että tulen käyttämään sitä vain tietyssä asuyhtälössä. 

Rakastan myös syksyä sen värien takia. Kaikkialla on niin kaunista ja ruskan sävyt ovat ihania, joten pidän myös siitä miten tänäkin syksynä se tuodaan hyvin esille vaatteissa. Kuoseja on erilaisia ja hauskoja, mutta kun ne yhdistetään seesteisempien murrettujen sävyjen kanssa, on kokonaisuus rauhallinen ja kiinnostava samaan aikaan. Mielestäni liikeet ovat onnistuneet syksyn vaatevalinnoissa hyvin, koska uskon että he tavoittavat syksykansan helposti. Markkinoilla on käytännöllisiä ja helposti lähestyttäviä asukokonaisuuksia.

Asusteet

Asusteissa noudatetaan samaa värisävyä ja 70-luvun vaikutteita kuvioiduista huiveista kypärähattuihin. Laukuissa jatkuvaa murrettujen sävyjen linjaa on monesti myös hiukan elävöitetty eläinkuosilla. Eläinkuoseja löytyi liikkeitä kierrellessä lähes jokaiselta laukunvalmistajalta muutamasta tuotteesta. 70-luvulla vallitsi myös tietynlainen "hippipukeutuminen", joka vaikuttaa selvästi kankaissa ja pinnoissa. Ihanat hennosti koristellut nahkahanskat ovat pian jokaisen kädessä ja ranteita koristaa ruusukultaiset korut. Ruusukultatrendi on melko uusi ja tämänlaisia koruja näkyy kasvavassa määrin markkinoilla ja ihmisten iholla. Alla kuvia havannoimaan edellämainittuja asioita.

 20151003_152531.jpg       20151003_152301.jpg

20151003_151958.jpg

20151003_152233.jpg

   20151003_152152.jpg        20151003_152417.jpg     

Kaikki kuvat itse otettuja.